HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

Iceta: “Els països que s’enfronten a greus crisis les superen a través d’amplis acords”


(Tiempo de lectura: 2 - 3 minutos)

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta, ha assegurat avui que “els països que s’enfronten a greus crisis les superen millor i més ràpidament com més acords i més amplis assoleixen”. El líder dels socialistes catalans ha reiterat en seu parlamentaria durant la presentació de la moció pel diàleg i la reconciliació que el seu grup està disposat a “abandonar el refugi dels blocs per avançar en el camp obert del diàleg” a la recerca d’una solució a la situació política catalana.

“Respecte a la legalitat i a les institucions democràtiques emparades en la llei i que emanen de la voluntat popular”, ha deixat clar Miquel Iceta, que ha instat a optar entre “desobediència o legalitat, insurrecció o institucions, talls de carreteres o Parlament, pintades o discursos, pedrades o negociacions”. “Els demano que no permetem que la ràbia, la indignació o un sentiment d’impotència dictin la nostra política col·lectiva, no ens serveixen per avançar”.

En aquest punt Miquel Iceta ha fet una crida a tenir molta cura amb les paraules, en referència al president del Parlament: “front per la democràcia no pot ser utilitzat com a sinònim de front contra la Constitució i l’Estatut. Front per la democràcia no pot ser sinònim de desacatament del poder judicial. Front per la democràcia no pot servir per dir que està a punt de repetir-se l’entrega del president Companys per la Gestapo. Front per la democràcia no pot implicar la pretensió que el Parlament dicti a un jutge quines decisions pot prendre i quines no. Això va en contra de la separació de poders. Front per la democràcia no pot emparar els que amenacen jutges i les seves famílies”, ha dit.

“Ja ens hem dividit prou. Ja ens hem enfrontat prou. Ja hem erosionat prou les institucions. Ja hem espantat massa gent. Ja hem malmès prou inversions i foragitat prou empreses. Ja hem perdut massa oportunitats i massa energies. La millor manera que tenim tots plegats per resoldre aquest problema és retornar d’immediat a la política. Demostrar la nostra capacitat d’acord, el nostre respecte a la legalitat, el nostre rebuig a tota forma de violència”, ha destacat el president del grup Socialistes i Units per Avançar. “Fem-ho pels que estem aquí, pels ciutadans als que servim, i també als que en aquest moments puguin sentir-se víctimes d’una injustícia i les seves famílies. La millor manera d’ajudar-los és fent les coses bé. No estripant les cartes. Cercant acords. Condemnant violència i aldarulls. Fent Govern”, ha conclòs.