HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

Esquerra presenta la via àmplia per aconseguir la independència de Catalunya


(Tiempo de lectura: 2 - 3 minutos)

Esquerra Republicana ha presentat la seva proposta per culminar el camí cap a la República catalana, la “via àmplia cap a la independència”, una via que els republicans volen oberta a tothom, realista i útil per a la ciutadania. “Volem seguir sumant, preparant-nos i enfortint-nos per tornar-hi i guanyar definitivament”, ha defensat en roda de premsa la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta.

Després d’una etapa “de resistència i de recuperació de les institucions”, els republicans defensen que és l’hora de reprendre la iniciativa. En paraules de Vilalta, “cal tornar a fer que l’independentisme sigui un moviment fort, de consens i amb unitat estratègica i continuar amb força el camí cap a la República catalana per ajudar la ciutadania com es mereix”.

La portaveu ha remarcat que aquesta via “no deixa ningú enrere, perquè per això té sentit el país que volem construir, perquè és per a tothom i no s’oblida de ningú”. I és la via que aposta per liderar “lluites compartides”, com la llibertat, la igualtat, el feminisme, l’acollida, l’ecologisme i la reconstrucció de l’estat del benestar.

“La via àmplia no és la via lenta, perquè és la via que serveix per guanyar, per arribar al destí, fer realitat la República catalana”, ha proclamat Vilalta, tot afegint que “és tan àmplia que es contraposa a aquells que defensen una via estreta, que renuncien a créixer i prefereixen ser pocs i purs”. Els republicans defugen aquesta visió.

I com es fa, aquesta via àmplia? Esquerra fa cinc propostes clau:

  1. “Superar el 50% en les properes eleccions al Parlament i de forma successiva sempre que sigui necessari: Les urnes és on som forts.”
  2. “Teixir grans aliances i representar els grans consensos del país, com són la fi de la repressió i l’amnistia, el dret a l’autodeterminació, la República catalana contraposada a la monarquia espanyola o el model d’immersió lingüística de Catalunya, entre d’altres.”
  3. “Forçar l’Estat espanyol a acceptar l’amnistia i el referèndum com a úniques vies democràtiques per resoldre el conflicte de l’Estat amb Catalunya.”
  4. “Millorar la vida de totes les catalanes i catalans en el dia a dia, en el mentrestant, gestionant i governant bé. Fer aquest servei públic és imprescindible, i més en el context de triple crisi que vivim.”
  5. “Teixir aliances internacionals per explicar la causa catalana al món, generar comprensió i complicitats que ens permetin fer el referèndum inevitable.”

Vilalta ha conclòs que Esquerra està en condicions de liderar aquesta via àmplia i “som l’eina més útil per aconseguir la independència i per garantir que el proper Govern sigui independentista i d’esquerres”.

Media

Tu opinión importa. Deja un comentario...

Los comentarios que sumen serán aceptados, las críticas respetuosas serán aceptadas, las collejas con cariño serán aceptadas, pero los insultos o despropósitos manifiestamente falsos no serán aceptados. Muchas gracias.