HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

Illa comptarà amb Maurici Lucena per fer de vicepresident econòmic


(Tiempo de lectura: 1 - 2 minutos)

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha anunciat que comptarà amb el president i conseller delegat d’Aena, Maurici Lucena, com vicepresident econcòmic en el seu Govern després del 14F. “Vull que Catalunya torni a ser la primera comunitat autònoma d’Espanya en Producte Interior Brut.

Vull que recuperem la nostra ambició col·lectiva. Com a President, l’àrea econòmic sempre serà una àrea fonamental. Per redreçar Catalunya i pel bon funcionament del Govern”, ha declarat.

I ha afegit: “Per aquest raó, vull anunciar la persona que dirigirà aquesta àrea al meu Govern: és Maurici Lucena, actual president d’Aena, un professional de l’economia i un acreditat gestor empresarial. Comptaré amb Maurici per fer de Vicepresident Econòmic i Conseller d’Economia i Hisenda. No podria estar millor acompanyat per fer la feina que ens toca”.

Lucena (Barcelona, 1975) és president i conseller delegat d’Aena des de 2018, i ha ocupat diversos llocs directius tant en el sector públic -per exemple va ser director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) entre 2004 i 2010- com en el privat, principalment al Banc Sabadell.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UPF i Màster en Economia i Finances pel Centre d’Estudis Monetaris i Financers (CEMFI) del Banc d’Espanya, també va ser diputat i portaveu parlamentari del PSC entre desembre de 2012 i octubre de 2015.

Pla de recuperació: Catalunya, “locomotora econòmica”

Illa ha presentat aquest dijous el seu pla perquè Catalunya recuperi “el terreny retrocedit durant la dècada perduda del procés” i torni a ser la “locomotora econòmica” d’Espanya: “Vull que Catalunya torni a ser la primera comunitat en PIB”, ha dit.

“Els proposo que en quatre anys corregim el rumb i recuperem el terreny que hem retrocedit durant la dècada perduda del procés”, ha afirmat en el seu primer acte de precampanya després d’abandonar el Ministeri de Sanitat.