HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

Jové: “Cal retrobar-nos en un espai que ens permeti avançar cap a la República Catalana”


(Tiempo de lectura: 2 - 3 minutos)

Aquesta setmana, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha posat en marxa la ronda de contactes amb els diferents partits polítics i entitats independentistes per tal de conèixer les seves opinions i poder analitzar i construir la resolució del conflicte polític de Catalunya amb l'Estat.

I Esquerra Republicana n'ha volgut parlar a la sessió de control. El president del grup parlamentari republicà, Josep Maria Jové, ha assegurat que "la ronda de contactes ha de servir per posar fil a l'agulla a un independentisme que ha vist les confiances trencades" massa cops.

"La presidència té la responsabilitat de fer possibles tots els consensos de la societat i ens toca anar cap a una proposta real, guanyadora i viable", ha assenyalat Josep Maria Jové, que ha remarcat la necessitat que "cal retrobar un espai que permeti avançar cap a l'objectiu compartit, que és la República Catalana", com a avenç nacional però també social.

"L'alliberament nacional i la justícia social són dues cares de la mateixa moneda" ha subratllat. Jové ho ha explicitat així a les portes del 14 de febrer, quan es compleix un any des que l'independentisme va guanyar a les urnes amb el 52% dels vots.

I la via per resoldre el conflicte és, de fet, insisteixen els republicans, blindar l'amnistia i el referèndum d'autodeterminació com a eines per posar fi a la causa general i per resoldre democràticament el conflicte polític.

De fet, el president Pere Aragonès ha insistit en "diàleg i negociació amb el govern de l'Estat, basat en la democràcia i la fi de la repressió" però ha volgut deixar clar que és necessari que el govern espanyol mostri una voluntat de participar en la resolució del conflicte polític perquè "la cronificació no és una solució, només és deixar passar el temps perquè tot esdevingui molt pitjor".

En aquest context, el president de la Generalitat també ha volgut fer referència a aquesta via que reconeix la comunitat internacional, amb la qual es comparteixen grans debats i grans reptes comuns i a qui "sovint s’apel·la com a garantia per a solucionar el conflicte per la via democràtica", ha matisat també Jové.

"Necessitem la força del país, no només la força dels partits, per avançar d'acord amb els grans consensos", ha assegurat el president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, en clau nacional però també en clau social, perquè "l'independentisme és més fort al servei de tot el país, quan es fa útil per a tothom". "No hi ha país sense vida digna", ha conclòs.

Tu opinión importa. Deja un comentario...

Los comentarios que sumen serán aceptados, las críticas respetuosas serán aceptadas, las collejas con cariño serán aceptadas, pero los insultos o despropósitos manifiestamente falsos no serán aceptados. Muchas gracias.