HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

CCOO reclama una reforma del sistema de fixació del preu de l’energia


(Tiempo de lectura: 1 - 2 minutos)

Ahir dilluns a la tarda el preu de l’ electricitat va arribar al pic de preu històric en el que portem d’any. Ahir a la tarda entre les 19:00h i les 20:00h, vèiem com el preu de l'electricitat arribava als 182,54€ per cada megawatt hora (MW/h) en la subhasta del preu voluntari al petit consumidor (PVPC).

Recordem que això representa gairebé la meitat dels usuaris arreu del territori. Tot i que el Ministre d’ Energia, Turisme i Agenda Digital ha restat importància al fet, plantejant que es tracta d’un fet puntual, no es la primera vegada que aquest tipus de pujades es donen en aquest any i que es produeixen casualment en el dia més fred de l’any i en franges horàries de gran demanda elèctrica.

Per això des de CCOO de Catalunya, denunciem el sistema de fixació de preu i manifestem el nostre compromís amb una reforma del sistema de fixació del preu de l’energia i una auditoria del mateix que faci el procés més transparent.

És urgent posar fi, d’una vegada per totes, a beneficis caiguts del cel o «windfall profits» i a un sistema de fixació de preu que permet que les centrals amortitzades (bàsicament nuclears i hidroelèctriques) cobrin l’energia que produeixen al preu de l’energia més cara.

L’ús de l’energia ha d’estar al servei del medi ambient i les persones i no orientada només a garantir els beneficis d’aquelles empreses que la produeixen o distribueixen.