HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT

Eva Granados: “La responsabilitat del Govern es garantir uns llocs de votació segurs”


(Tiempo de lectura: 2 - 4 minutos)

La portaveu del Grup Socialista-Units per Avançar, Eva Granados, ha afirmat avui que “tenim les eleccions a menys de 5 setmanes, i pel que coneixem, els protocols que s’han treballat i compartit en les reunions de partits, donen garanties d’unes eleccions amb seguretat. Cal preservar la salut, i el dret de vot de la ciutadania de Catalunya. Al virus no se li ha de tenir por, però sí que se li ha de tenir respecte. La responsabilitat del Govern es garantir uns llocs de votació segurs, adaptant el que calgui”.

“Sense confinament domiciliari, un ajornament electoral no està justificat. Més de 60 països han fet eleccions des del setembre. Com han fet a les botigues, als bars i restaurants, als teatres i als cinemes. Com hem fet a les escoles. Tenim una ciutadania valenta i responsable que afronta la pandèmia de cara i fa el que toca fer. I d’aquí a cinc setmanes toca votar. No defugin les seves responsabilitats”, ha dit la portaveu socialista.

Durant la seva intervenció a la diputació permanent del Parlament, Eva Granados ha indicat que “som a gener i estem igual: ni aliances, ni blindatge de serveis públics ni diàleg social i econòmic per fer front a les conseqüències econòmiques. Som més vulnerables i, per tant, la cooperació i coordinació entre governs, així com la lleialtat institucional, són imprescindibles perquè no ens en sortirem sols. Dissortadament, sovint ha semblat que vostès han volgut fer de la lluita contra el virus la lluita contra el Govern d’Espanya i fins i tot la lluita entre els socis del mateix Govern”.

La portaveu socialista ha lamentat “el menysteniment del Govern als i les professionals dels sistemes de salut i educatiu, que fa massa temps que dura. Falten recursos, però creiem que és important preservar les escoles obertes i el dret a l’educació en condicions d’equitat, especialment en l’actual context, i per tant recolzem la decisió de reobrir les escoles, d’acord també amb les recomanacions del Col·legi de pediatria i tenint en compte el baix nivell de propagació del virus entre els menors que s’ha produït fins ara. No obstant, caldrà estar amatent a com evoluciona la situació durant les properes setmanes”.

“No aconseguim entendre a què respon la seva gestió econòmica: les decisions que es prenen, la unilateralitat de les mateixes i la manca de diàleg amb els sectors econòmics i socials i amb els Ajuntaments. Són ells els que necessiten un Govern que inverteixi els recursos que ha rebut i els que té per pal·liar els greus efectes de les restriccions. Recordem de nou, el Govern de la Generalitat ha rebut del FONS COVID Estatal 3.165 milions d’euros. I no tenim un retorn del destí detallat de cada un d’aquests euros, que en són molts. A què han dedicat aquests recursos? Ens pot desmentir la informació publicada que informa sobre la compra de TV3 dels famosos vuit documentals sobre el Procés de Mediapro que havien de programar-se en precampanya amb un cost per a les nostres butxaques de 800.000 euros? Han destinat aquests diners a indemnitzar Ferrovial?”, s’ha preguntat.

Eva Granados ha destacat que “el Govern d’Espanya ha injectat 3.300 milions d’euros a fons perdut per combatre la pandèmia a Catalunya. De cada 100 euros del Fons Covid aprovat pel Govern de Pedro Sánchez, 20 han vingut a Catalunya. Aquest esforç contrasta amb l’aportació irrisòria que ha fet la Generalitat, que només ha destinat 539 milions a lluitar contra la pandèmia, l’1,7% de la despesa no financera del pressupost. El Govern d’Espanya també ha autoritzat les comunitats autònomes a endeutar-se més”.

“Davant d’això, demanem a la Generalitat que dediqui 1.000 milions d’euros a ajudes als sectors de la restauració, comerç, oci nocturn, turisme, cultura, lleure i esports”, ha dit.