HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

Junqueras: “Som aquí per donar-vos-ho tot, fins i tot la nostra llibertat”


(Tiempo de lectura: 2 - 4 minutos)

“Si no guanya Esquerra Republicana, guanyaran els de sempre”, ha declarat Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana, “per això és imprescindible anar a votar el 14 de febrer”. Ho ha fet des de Badalona, després de rebre el tercer grau penitenciari aquest matí, junt amb Raül Romeva i Dolors Bassa. El líder dels republicans ha cridat a “omplir les urnes” perquè “ningú cregui que tancant-nos a la presó ens poden guanyar” i per “no donar el gust a aquells que no volen que el país se’n surti”. “Som aquí per donar-vos-ho tot, fins i tot la nostra llibertat”, ha reblat contundent Junqueras.

“Ens enfrontem a dos models en aquests comicis”, ha subratllat el coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, “el model del PSC, i de l’Illa, que és el candidat de VOX, de Ciutadans, del 155, de l’Íbex i de la fiscalia; o nosaltres”. El republicà ha fet una crida a contraposar a les urnes aquests “dos projectes oposats de país”: “els republicans contra els qui protegeixen un monarca fugit; la llibertat contra els còmplices de la repressió”. En aquest sentit, Aragonès ha postulat Esquerra com “l’única força independentista i republicana capaç d’aglutinar i construir grans majories”. “Per frenar el bloc del 155 cal la victòria d’Esquerra Republicana”, ha clos Aragonès, “ja ho vam fer i ho tornarem a fer: a guanyar, a guanyar, i a guanyar!”.

Des de Ginebra, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha apuntat que la República Catalana és “l’objectiu que venim treballant des de fa molt de temps”. “Es tracta de construir, entre tots i totes i per a tots i totes, un país millor”, ha afirmat Rovira, “una societat amb més oportunitats i futur, amb més serveis públics per ajudar les persones, una comunitat on nigú queda enrere”. En relació a la situació sanitària que emmarca aquestes eleccions, la republicana ha reconegut que “és normal que la gent tingui por”, però ha avisat que és més necessari que mai “tornar a les urnes per omplir-les de República, esperança i llibertat”.

“M’agrada ser a Badalona”, ha confessat l’exconseller injustament empresonat, Raül Romeva, “pel que significa per al missatge col·lectiu que a Esquerra volem representar”. En una clara referència al model de la via àmplia cap a la independència, defensada pels republicans, Romeva ha descrit el projecte com a “inclusiu, sense límits i sense por a la repressió”. “No pot existir la República Catalana si no és diversa i amb voluntat d’acollir tothom”, ha sentenciat Romeva.

El portaveu del grup republicà al Congrés dels diputats, Gabriel Rufián, ha advertit del que considera una “mala notícia”: “Ens enfrontem a la campanya més complexa i més important de la nostra història”, ha declarat Rufián, “perquè hem de guanyar a aquells qui han guanyat tant que creu que el país és seu”. La “bona notícia”, ha assenyalat el republicà, “és que ja ho hem fet, ja hem guanyat abans”. El diputat s’ha referit així a la victòria d’Esquerra Republicana en les darreres eleccions generals del 28 d’abril de 2019 - repetides el 10 de novembre del mateix any- i en els darrers comicis municipals del 26 de maig de 2019.

“Senyor Illa, té pensat acceptar els vots de l’extrema dreta?” ha qüestionat la candidata per Barcelona Najat Driouech, després que el partit d’extrema dreta VOX obrís la porta a donar suport als socialistes. “Davant de l’amenaça de l’extrema dreta, el feixisme i els discursos d’odi, Esquerra Republicana ens posem al costat de la gent”, ha defensat Driouech, “perquè defensem una Catalunya cohesionada i diversa on tothom hi tingui cabuda”.