HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

“Si som la força més votada, em presentaré a la investidura”


(Tiempo de lectura: 2 - 4 minutos)

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha promès aquest divendres que es presentarà a la investidura si és el més votat en les eleccions del 14F. Ho ha anunciat al debat de candidats organitzat per “La Vanguardia”, en el qual ha defensat un govern de la Generalitat que s’ocupi de “protegir la salut dels catalans”, de “reactivar l’economia” i d’assegurar-se “que ningú quedi enrere” tot “desplegant drets socials”.

“Torno a Catalunya per guanyar les eleccions i per fer Govern. I els anuncio que, si som la força més votada, em presentaré a la investidura per fer un govern de servidors públics”, ha afirmat el candidat socialista.

Diàleg amb els ajuntaments

D’altra banda, el candidat socialista, que va ser alcalde de la Roca del Vallès deu anys, ha dit que intensificarà el diàleg amb uns ajuntaments als quals “s’escolta poc” i als quals no es finança prou bé perquè puguin atendre els ciutadans.

Ho ha manifestat al matí, a Barcelona, en un acte sobre municipalisme al costat de la número u del PSC per Girona en les eleccions del 14 de febrer, la regidora gironina Sílvia Paneque, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. A la tarda, també en un acte que s’ha centrat en les propostes programàtiques que Illa fa per al món local, el candidat s’ha compromès a recuperar la Llei de Barris, una de les iniciatives emblemàtiques dels governs d’esquerres presidits per Pasqual Maragall i José Montilla, i ho ha fet acompanyat del primert tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni; de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz; de l’alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras, i de l’alcalde de Bossòst, Amador Marquès.

Llei de Barris

“La Catalunya que vam ser l’hem de recuperar, i fer-ho des de baix”, ha manifestat Salvador Illa, que s’ha compromès a rehabilitar 50.000 anuals amb una inversió de 250 milions d’euros en subvencions per exercici.

Unes polítiques que contrasten amb el que passa actualment a Catalunya amb el Govern independentista: “Aquí la Generalitat solament demana, però no reparteix”, ha dit; en aquesta línia, el candidat socialista ha posat com a exemple de la poca “lleialtat” dels governs independentistes amb els municipis el cas de les guarderies, en el qual la Generalitat ha estat condemnada a indemnitzar diversos ajuntaments del PSC, com el de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), per haver retallat a zero les seves aportacions per a aquests serveis durant el primer govern d’Artur Mas.

Gestió de la salut, reactivació econòmica i polítiques socials

“El meu compromís és escoltar el món municipal i comptar amb ell per a tres prioritats: la gestió de la salut, la reactivació econòmica i les polítiques socials com la seguretat i l’habitatge”, ha prosseguit. A continuació, Salvador Illa ha explicat que una de les coses que més ha trobat a faltar durant la seva etapa al capdavant del Ministeri de Sanitat és el “contacte directe” amb els ciutadans i ha elogiat el paper dels alcaldes i alcaldesses durant la pandèmia de la Covid-19 per detectar les necessitats dels seus veïns a cada moment.

En aquest sentit, ha afirmat que aplicarà al govern de Catalunya els aprenentatges de la seva etapa com a alcalde, entre els quals ha destacat que “la gent entén que canviïs els plans si ho expliques bé”, que “no cal vendre falses promeses” i que sempre cal tenir en compte que “les coses que es fan, es paguen i es mantenen”.

“No concebo una presidència de la Generalitat sense aquests valors municipalistes que són, com a mínim, la proximitat, el realisme, el gestionar i no solament administrar, la integració de tots (…), el tenir un projecte per almenys els propers deu anys i el cooperar”, ha conclòs.

Media