HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

La CUP proposa una Renda Bàsica Universal per combatre la pobresa estructural


(Tiempo de lectura: 1 - 2 minutos)

La CUP-UNCPG ha presentat avui la seva proposta de Renda Bàsica Universal, una de les mesures que entenen com a clau per garantir una vida digna a la població. Amb aquest proposta la CUP emplaça a les altres forces polítiques a situar-se al costat de la gent en una legislatura que ha de significar un canvi radical al plantejament del govern JxCat i ERC.

La RBU que plantegen és un ingrés universal i incondicional que rebria el total de la població que resideix a Catalunya i beneficiaria a un 80% de la ciutadania. Es finançaria a través d’una reforma fiscal que afectaria al 20% dels contribuents més rics i lluny de mesures parcials i costoses com l’Ingrés Mínim Vital (IMV) o la Renda Garantida a la Ciutadania (RGC), seria rebuda per tota la ciutadania i residents acreditats sense condicions de comportament de com trobar feina o demostrar els ingressos percebuts.

Davant d’això, els anticapitalistes pregunten a ERC i JxCat si volen que la Generalitat passi a ser l’actor principal de la lluita contra la pobresa i de construcció de llibertat republicana o si volen que continui sent l’actor residual que és ara. Consideren que en la situació actual, és important que totes les forces polítiques que diuen que volen donar resposta a la situació d’extrema pobresa i fractura social expliquin si estan disposades a garantir un mínim per viure a la gent.