HEMEROTECA       EDICIÓN:   ESP   |   AME   |   CAT
Apóyanos ⮕

Junqueras alerta que el PSC pactarà amb el feixisme de Vox i amb Cs i demana concentrar el vot en Esquerra per frenar-los


(Tiempo de lectura: 1 - 2 minutos)

Un partit explícitament feixista amenaça d'entrar al Parlament de Catalunya. Però el PSC encapçala una amenaça més gran: voler pactar amb un partit feixista, estar disposat a acceptar els vots de VOX per obtenir la presidència de la Generalitat". Són paraules del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, a l'acte polític d'aquest dijous a Lleida. El líder dels republicans ho ha dit després que els socialistes hagin estat disposats a pactar "amb gairebé tothom" en contra d'Esquerra Republicana. I l'exemple, ha dit, és l'aliança amb Cs a Barcelona contra Ernest Maragall, i a la Paeria de Lleida.

"Davant l'amenaça immensa, contra la nostra realitat lingüística, contra tot allò de bo de la cultura, contra el nostre sistema d'ensenyament estem obligats a mobilitzar-nos. És imprescindible que els vots republicans en defensa de la diversitat, la pluralitat i la llibertat es mobilitzin el 14F i concentrin la seva força en l''únic partit que pot aturar el fexisme, Esquerra Republicana", ha reclamat Junqueras.

En una línia semblant s'ha manifestat el presidenciables d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès: "Catalans, a les urnes, i tenyim de groc el 14F", ha assegurat. "Som el país amb més trajectòria antifeixista, des de la república a la guerra civil, i ara tornarem a plantar cara al feixisme a les urnes", ha arengat Aragonès per evitar supeditar la presidència a la penyora de l'extrema dreta.

Ho han dit just després que intervingués la cap de llista per Lleida, Marta Vilalta. "Estem vivint la revolució del junquerisme; si hi ha un efecte en aquesta campanya és l'efecte Junqueras", ha insistit la també secretària general adjunta dels republicans. Vilalta ha assegurat que Esquerra és el partit útil no només per fer avançar el país socialment sinó també cap a la República Catalana. "No cal triar mai més entre independència i polítiques d'esquerres. Ho necessitem tot. Si volem ser útils a la gent, el vot cap a ERC és el més útil per a la gent", ha conclòs.